Överkänslig?

Jag fick följande meddelande på Facebook:

”Hej X, hur är det? Det var länge sen vi hördes.

Vet du vad som hänt? Jo, jag och min man bestämde oss för att skaffa barn under 2011 och det tog på första försöket! Så nu ska vi ha barn i höst och jag är otroligt glad!!!!

Puss och kram, Z.”

Precis så skrev hon. Precis så.

Ja hon vet att vi har kämpat i flera år. 
Ja hon vet om hur fruktansvärt ledsen jag varit i omgångar.
Ja hon vet om våra två missfall.
Ja hon vet om att det ena skedde nyligen.

Är jag överkänslig eller är det ett väldigt okänsligt brev?  Och vad fan svarar jag på det? Jag känner mig helt matt. Och naturligtvis är jag glad att det går bra för henne, hon är en kär vän. Eller är hon det? Nåja, det tål att funderas vidare på. Men ändå. Är jag överkänslig? Troligen.

Synpunkter emottages tacksamt.

Annonser

13 thoughts on “Överkänslig?

 1. Du är inte overkänslig. Väldigt märkligt beteende. Det måste vara nåt försök att avdramatisera med rätt misslyckad omtanke eller nåt i den stilen. Eller så är hon bara helt dum i huvudet.
  Jag blir förbannad av att läsa detta!

 2. Ja det är svårt att förstå att hon faktiskt skrev så.. Jag har inte förmått mig till att skriva ett svar på flera dagar, eftersom jag faktiskt inte vet vad jag sak säga. Men det blir nog ett ”roligt för dig men jag vill inte vara din vän längre din okänsliga idiot” -svar. Fast jag är inte så hård. Det blir nog mer att jag gratulerar och sen aldrig mer hör av mig. Fast jag är förbluffad. Skönt att höra att jag inte är överkänslig.

 3. Nej, du är inte överkänslig.
  Självklart ska man vara glad över sin graviditet, men är man insatt i en väns jobbiga situation, så kan man väl vara lite finkänslig när man berättar. Hon hade kunnat bespara det det faktum att det tog på första försöket. Hon hade kunnat uttrycka sig lite försiktigare.
  Klantarsel.

  Kram.

 4. Håller med tidigare skribenter. Du är inte okänslig, HON är det däremot. Jag har varit med om liknande saker., och JAG FATTAR INTE. Det måste inte handla om graviditet, kan handla om andra saker också. Okänslighet är så sjukt.

 5. Finns inga ursäkter för hennes agerande. Kallhet ut i fingerspetsarna.
  Har följt din blogg ett tag.
  Jag beundrar er vilja och ert mod.

 6. Det är faktiskt inte riktigt klokt. Så gör man inte. När jag blev gravid visste jag inte riktigt hur jag skulle göra med en kollega som kämpar. Men varken att dra ut på det eller liksom låtsas att hon inte hade jobbigt skulle fungera. Och då min arbetsgrupp skulle fråga när TD passerat tog jag tjuren vid hornen och tassade in på hennes kontor och sa väldigt försiktigt att jag visste att det var apjobbigt och att jag inte ville att hon skulle få det slängt i ansiktet på måndagsmötet inför alla men att jag faktiskt verkade ha lyckats nu… Är man en vettig människa vet man att det inte finns några rätta sätt att säga det. Men det finns fel sätt. Och dem ska man undvika. Detta var fel sätt. Och ett övertramp jag nog sent förlåtit (jag hade en vän som flyttat över hela sverige och som jag därför bara mailade med – hon sa ingenting för att det var ”så jobbigt” men maken hennes mms’ade mig när sonen som jag inte visste var på väg hade fötts. Det var också fel sätt)

 7. Nää. Det var nog det dummaste jag hört på länge. Jag tycker absolut inte att du överreagerar.
  Det känns som en vuxen variant på ”min pappa är starkare än din” eller ”jag har det du vill ha men inte fått än”.
  Ofattbart korkat.
  Kram

 8. Jag tycker det var väldigt okänsligt utryckt av henne.
  Varför var hon tvungen att påpeka att det tog sig på första försöket??? Är det överhuvudtaget något man måste berätta i sammanhanget? Väldigt konstigt… känns ju som ett hån. Förstår att det känns svårt vad du ska svara henne! kanske ett enkelt ”Grattis” bara och inget mer så kanske hon förstår vinken. Eller kanske skriva ”Grattis, vad roligt, men varför var du tvungen att påpeka att det tog sig på första försöket???” Styrkekramar från M och L

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.