Jävligt jobbig skitdag (med små undantag)

Vi flydde hemmet efter att ha lämnat nyckel till hantverkarna och sett på den slitna parketten, linoleum-mattan och de misshandlade hallväggarna en sista gång.

På jobbet hamnade jag mitt i en IDIOTkonversation mellan de största jävla idioter jag någonsin råkat ut för, de var så upprörda för det nya förslaget, att riva upp lagen som förbjuder kvinnor att inseminera på svensk klinik. ”alla barn behöver en pappa”, ”och det viktigaste är ju ändå blodlinjen”, och ”det är ju så lätt att skaffa barn, bara gå på krogen en kväll!” – var det inte det dummaste de sa. De sa så mycket dumt att jag vägrar återge det. Ofattbart dumt! När jag, utan att skrika (fattar ni? jag behöll lugnet!), bemötte de flesta argument så blev en av IDIOTERNA så sur att hon korsade armarna, reste sig från fikabordet och marscherade iväg.. IDIOT!!!

Att de väljer att ta den här diskussionen när jag är i rummet är lika kränkande som att sympatisera med SverigeDemokraternas invandringspolitik och öppet vädra de åsikterna när min somaliska, iranska eller eritreanska kollega sitter vid samma bord.

Jag blev så arg att jag fick ont i hjärtat. Jag hatar faktiskt en av mina kollegor. Hon är så jävla trångsynt och fördomsfull att jag har svårt att titta på henne. Hon tycker – på fullt allvar – att det är fördjävligt att lesbiska ska få hjälp med assisterad befruktning för det tar ju resurser från de som faktiskt behöver hjälpen. AAAAAAAAAArgh!

Tack och lov var det min tur att hämta Gurkan (Ks systerson) på dagis. När han kom springande mot mig på dagisets gård med armarna utsträckta kändes allt så mycket lättare. Sen stannade jag kvar hos Gurkan och hans föräldrar och käkade middag. K kom också och vi hade en väldigt trevlig kväll. Vilken tur att jag har så bra människor i mitt liv. Och idag fick jag se den finaste S och hennes mamma på Tv! S som är ett otroligt lyckat resultat av det som IDIOTERNA i världen vill försvåra, dvs rätten att försöka få barn. Vi som försöker och de som faktiskt lyckas få barn på de här sätten är hjältar. För all oro, all längtan, all möda, alla pengar, allt systerskap. Lilla S är för mig kvittot för allt som är rätt. Hennes modiga mamma som vågade och vann i livets lotteri. 

Ja. Regnbågsmamman är arg, ledsen, mer ledsen och skitförbannad idag.

Annonser

7 thoughts on “Jävligt jobbig skitdag (med små undantag)

 1. Och du har min fulla support och mitt fulla stöd!
  Jösses, vilka urspåniga kollegor! Gah! Empatilösa spån. Det är vad de är.

  (har läst din blogg i tysthet ett tag men nu måste jag instämma med full hals!)

 2. Idioter möts vi alla av – överallt och alltid. Det handlar om att inte ta åt sig och höja sig över deras dumhet. Må inte dåligt över enfald. 🙂

 3. Men gudars skymning, vilken fullständig idiot!

  Respekt till dig som lyckades hålla dig lugn, själv hade jag förvandlats till en huvudätande, eldsprutande, svärande drake.

 4. Jag känner så väl igen mig i ditt inlägg. Homofober på jobbet, som gör en så förbannad att man inte ens kan titta på dem. BRA att du argumenterade emot, BRA att de ena blev sur och gick därifrån – det är bevis för att du utmanade hennes tänkande så mycket att hon nådde gränsen för sina argument. BRA!

 5. Usch så förfärligt! Att våga sig på att göra det öppet?? Herregud! Jag vet inte vad jag förvandlats till i det läget… förmodligen något liknande, relativt stillsamt. Men inuti. Att göra det mot den de vet är berörd. Det är oerhört grymt. Bortom sans vett och ord. Nästan så att jag för ett ögonblick liksom inte vill gå tillbaka till jobbet om de kan tänkas diskutera det. Fast hittills har jag aldrig mött kollegor som uttryckt sig nedsättande. Och de flesta vet ju ändå att jag försökt bli gravid utomlands och att sist jag var där var jag gravid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.