Kattjakt

Jag har en kollega som har mer otur än jag. Eller åtminstone otur. Hon skulle riva en gipsvägg i sin vindsvåning för ett drygt år sedan och det ledde till att hela lägenheten fick rivas. Ja, det är sant. Fuskbygge, mögel, hälsoinspektörer, tvist med försäkringsbolag och evakueringsbostäder är det enda hon pratar om numera. I över ett år har hon och hennes familj levt i kappsäck, samtidigt som de betalar av lån för sin fina, numera rivna vindsvåning. Möjligen får de flytta tillbaka i oktober. Kanske. Inflyttningsdatumet flyttas fram hela tiden och hon har nästan givit upp känns det som.

Hon är född i Polen och enligt henne finns det bara ett sätt att bli fri oturen. Man måste spotta tre gånger i följd på en svart katt. Utan att hålla fast den. Så – någon som har en långsam katt som jag kan få salivera lite på? Jag lovar att göra den ren efteråt och ge den god fisk som kompensation. Om den inte far illa av behandlingen kanske jag kan ta med mig en kollega som också vill spotta lite?

I övrigt? K käkar DHEA och försöker hitta ljusglimtar. Vi springer på husvisningar och svär över att bilen brann. Jag ringer försäkringsbolag och försöker få besked om bilen blir utlöst eller reparerad. Pengarna från husföretaget är ännu inte återbetalade, men betalningspåminnelsen på böterna har kommit.

Men jag har skrivit avtal med en mäklare om försäljning av vår lägenhet. Det känns bra. Hon var den jag köpte lägenheten av för några år sedan och hon är otroligt duktig och pålitlig. En riktig juvel. Nu hoppas vi bara att Huset kommer vår väg snart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.