”Mina första år” eller liknande

går ju inte att få tag i om man får barn som inte har mamma + pappa. Vad gör ni singelmammor, eller samkönade föräldrar? Skaffar ni inte små minnesböcker till era små, dokumenterar ni på annat sätt?

Jag har börjat skriva små kapitel till barnen, kanske blir det en bok, kanske blir det något annat. Det beror på era tips här.  Jag har hittills skrivit små kapitel som heter:

 • Mammornas kärlek (handlar om hur vi träffades, vårt bröllop och annat härligt)
 • Mammorna längtar efter barn (hur vi gjorde för att få de små älsklingarna)
 • Om mormödrar och morfäder (ett mycket omfattande kapitel som jag har väldigt svårt att skriva eftersom jag gråter så mycket. Jag har svårt med saknaden efter min pappa och det gör ont när jag skriver om honom.)
 • Hur såg mamma Ms (det är jag det) familj ut när hon var liten? (om min uppväxt i småstaden i norrlands inland, om min barndom
 • Naturligtvis finns ett motsvarande kapitel om Ks barndom

Sen har jag inte skrivit mer.  Jag skulle gärna vilja infoga små bilder, men det finns nästan inga foton tillgängliga. Kanske teckningar? Å vad jag önskar att jag kunde teckna. Göra små tydliga teckningar över vad jag vill berätta.

Så – ni som har fått små barn, eller ni som går i väntans tider, hur har ni gjort?

Annonser

5 thoughts on “”Mina första år” eller liknande

 1. Vi har en ”vanlig” Mitt första år-bok där det står mamma och pappa. Vi bryr oss inte om det. Ibland skriver M på Pappa-raden och ibland jag. Såsmåningom ska vi nog sätta över lappar över ”pappa” och skriva mamma M och mamma L istället. Elton är ju bara 7 månader så än så länge bryr han sig inte 😉 och inte vi heller egentligen. Huvudsaken är att hans första år blir dokumenterat.

 2. Vi köpte just den boken som regnbågsmammorna tipsade om men när vi väl skulle börja skriva i den så kände vi att vi ville ha mer färg i boken. Så vi har helt enkelt löst det med att vi gjorde en egen. M är duktig i photoshop och illustrator och allt vad det heter och har skapat en ”mitt första år bok” där vi bland annat skrivit om ”dagen då jag föddes, så blev jag till, min familj, första tiden hemma och månad för månad sidor” med bilder och texter om Ediths utveckling och vad vi gjort under det första året. Tiden går så fort och man hinner inte riktigt med..

  Hoppas ni hittar en bok eller en lösning som fungerar för er.

  Följer er fortsatta resa med spänning!

  Kram från oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.