Det mest förbjudna

Min älskade K är slutkörd nu. Hon sover så vansinnigt illa och när hon väl sover stönar hon av smärtor från bäcken, höfter och rygg. Klådan har gjort att hon rivit hål på huden på flera ställen och hormonerna (och sömnbristen!) gör henne lättrörd, ledsen och ömtålig. Och jag kan inte göra något för henne. Mer än att klia henne där det kliar, smörja henne med barnolja och plocka upp saker från golvet som hon inte når.

Sen har jag ju mina egna saker jag grunnar på. En sak jag funderade mycket på var varför jag är så angelägen om att bäbisarna ska komma så snart som möjligt. Jag är verkligen angelägen! NU vill jag att de ska komma. NU. Även om jag vet att det sannolikt skulle vara bättre för de små knytena att stanna kvar i Ks mage någon vecka till. Så när jag var hos tant terapeuten härom dagen pratade vi mycket om bäbisarna, om att jag längtar efter dem, att jag är frustrerade över att inte kunna hjälpa K med frambärandet av dem. Men också den djupare innebörden av att jag vill att de ska komma. Jag vill att de ska komma ut så de kan bli mina barn. Än så länge känns de som en abstraktion, en dröm, en kombination av K och donatorn. De är liksom inte mina förrän de kommer ut, innan jag kan vara till nytta.

Det kommer jag hem och säger till min höggravida hustru som är helt nergången ”hörru K, anledningen till att jag längtar så efter att de ska komma är att jag vill att de ska sluta vara dina och donatorns barn”  och gissa hur bra det gick.  😦

Nej, jag känner mig inte utanför. Nej, jag tvekar inte på om de kommer att vara mina barn när de kommer. Men det är fortfarande så abstrakt att det är två bäbisar i den där magen . Och sen det faktum att  JAG som i över 20 år misslyckats med att blir mamman ska bli mamma till två – det är mer än mitt psyke och känsloliv kan ta in.  Jag vill ha dem i min famn nu. Jag vill att mina och Ks efterlängtade och älskade ungar ska komma NU så jag får börja bli deras mamma någon ända gång.

Men jag måste börja bli lite smartare kring hur jag formulerar mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.