De längsta sex minuterna i vårt liv

När K skulle kvällsamma Hugin inför natten hände något fruktansvärt. Hugin satte i halsen, det tog totalt stopp och hon kunde inte längre andas. Hon försökte kämpa, hon blev rödare och rödare och K försökte lyfta hennes armar över huvudet, hålla huvudet högt, klappa i ryggen, men hon fick ingen luft. Jag ringde 112 och medan jag försökte få fram adressen slutade Hugin att kämpa. Hon blev helt slapp. Hon var fortfarande kontaktbar men hon hade en mycket begränsad och ytlig andning. Efter sex minuter var ambulansen här. Två underbara änglar kom och tog kommandot, slemsög lilla Hugin, gav henne syrgas och redan efter någon minut gav hon ifrån sig ett gallskrik. Då kom akutbilen med läkarna och de kollade upp henne ordentligt och kunde konstatera att hon nu mådde alldeles utmärkt.

Sen pratade vi igenom det hela, de frågade om vi ville lägga in Hugin eller stanna hemma – de rekommenderade att vi skulle stanna hemma för hon mådde ju så bra – och vi följde deras råd. Nu sitter mammorna här vid köksbordet med varsin unge i famnen och stinker av ångestsvett och gråter.

Men allt gick bra! Tack och lov för att vi bor i Sverige! Tack och lov för att vi bor max sex minuter från ambulans och brandkår. Tack och lov för att flickorna mår bra!

Annonser

17 thoughts on “De längsta sex minuterna i vårt liv

   • Dykreflexen är ju stark också i början, hamnar vätska i fel kanal så slår den ju till. Minns att de sa på babysimmet att små bebisar kan få som kramp i dyreflexen. Inte kul!

  • Nej, tyvärr ingen klar förklaring. Hon har ju extremt trångt i nästan och sannolikt drog hon upp mjölk i den, fick panik, drog ner det i andningsvägarna och fick ännu mer panik. Men nu har vi köpt en liten sug så vi kan hjälpa henne med näsan i allafall..

 1. Fy vad läskigt! Varje förälders mardröm! Mitt tips är att köpa andningslarm som man sätter fast i blöjkanten. Vårt larm räddade min sömn.

  • hm, förstår nog inte hur du menar. Kan man använda det vid matning eller sömn? Det låter intressant, för om det är vid sömn kanske de fortsatt kan sova i samma säng?

   • Ursäkta sent svar – jag har inte sett att du har skrivit. Jo, precis! Eftersom man fäster det i blöjkanten kan de ju egentligen ha på det hela tiden. Vi använde det främst i sängen då vi samsov, men även i vagnen och när han sov själv i sängen på dagtid. Värt varenda krona. Det här hade vi: http://www.andningslarm.se/innehall/andningslarm/respisense/re_1.php. Vi var jättenöjda med det och den enda nackdelen är att blöjlarmen tenderar att lossna ibland när barnen börjar röra sig mer i sömnen.

 2. Hjärtat stannar för en sekund när jag läser detta. Värsta mardrömmen å vilken TUR att ni fick hjälp så fort. Livet är skört aldeles för skört. Kram

 3. Men herregud, vilken mardröm… ja, din andra mardröm var oxå hemsk, men det är var ju på RIKTIGT!
  Alltså, va skönt att det gick så bra ändå och att flickorna mår bra nu! TACKåLOV! Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.