Att jobba inom landstinget

För några år sedan återgick jag till en förvaltning inom landstinget efter några år i rikets tjänst. Jag var kräsen, jag begärde en lön som matchade den jag då hade plus beräknad löneförhöjning det närmaste året. Inget konstigt. Men landstinget fick lite hicka, komma där och vara tuff. Så det tog lite tid innan min dåvarande chef fick ok från högre ort att anställa mig. Första årets lönesamtal pratade vi knappt lön, för min chef menade att jag var så vansinnigt välavlönad att det inte fanns något att göra. Jag vill inte skriva ut några siffror här, men tro mig, så välavlönad är jag inte. Det är bara så sorgligt att många av mina kollegor är dåligt betalda, speciellt de som jobbat där länge.

Nåväl, andra lönesamtalet kom och min chef hade då fått chansen att prova på mig i två år. Han var synnerligen nöjd. Landstingsledningen hade låtit mig leda ett antal projekt och han både hummade och fnissade lite förnöjt när vi pratade om det. Men det årets löneökning var 1,8 procent i snitt, jag fick 1 procent för jag var ju så vansinnigt välavlönad och det finns så många snedsitsar här på arbetsplatsen så du får stå tillbaka i år. Fine.

I våras hade jag jobbat tre år. Under det senaste året har tre kollegor i min grupp byts ut mot nya och de har fått löner som inte bara tangerar min, utan i något fall passerat den. Då ska ni veta att jag har en specialistkunskap i mitt område som jag införskaffat genom nästan 15 års praktik i landstingets snåriga IT-miljö. Det är jag som lär upp mina nya kollegor. Så vid det här tillfället sa jag – nu är det min tur! I dag kom jag tillbaka efter fyra månaders föräldraledighet och fick veta att jag ÅTERIGEN fått stå tillbaka eftersom det är snedsitsar som måste jämnas till. Och dessutom jag har ju blivit antagen till en chefsutbildning som som tar sammanlagt åtta arbetsdagar under två år – den ska jag väl vara glad för? Men för i helvete, NI har anordnat utbildningen för att NI behöver chefer – när alla fyrtiotalister går i pension! Och ja, det ska  bli jätteroligt att få utvecklas – hade jag inte blivit utvald hade jag sökt nytt jobb för jag börjar bli lite less på att inte kunna få bättre villkor.

Nu funderar jag allvarligt på att skita i chefsutbildningen. Det är något allvarligt fel i synen på medarbetare i min organisation. För det första, du har EN chans att få en vettig lön och det är när du anställs. Om du inte är tuffare än tåget, är du rökt för det är väldigt små möjligheter att påverka sin lön när man väl är inne. De har bl a infört en ny policy – om du byter arbesuppgifter och gör ett mer kvalificerat jobb på en ny enhet eller avdelning – kan du inte förhandla din lön vid övergången. Du har samma villkor som om du stannat kvar på din gamla tjänst. Hur i helsike ska man kunna rekrytera och behålla medarbetare som faktiskt tror på de det gör om dagarna och som vill fortsätta utvecklas och utveckla verksamheten? Jag menar inte att vi ska ha bonusar, tjänstebilar, iphones eller städning som löneförmån. Men jag tycker att vi som skattebetalare ska ha bra folk i vår tjänst oavsett om det är den som sätter infarten i din arm inför operationen, den som skär i din kropp eller den som ska upphandla din kollektivtrafik eller sjukvård. Det är viktigt att vi skattebetalare får en nytta för våra pengar. Och då måste vi ha vettiga löner – över hela sektorn!
*Slut på gnället*

Hur det var på min första arbetsdag efter drygt fyra månaders ledighet? Efter fyra minuter i fikarummet så insåg jag att inget är annorlunda där. Mitt liv har helt förändrats sedan jag passerad ut genom dörrarna där den 23 maj, men innanför portarna är allt samma samma. Och gud så trött jag är! När jag stämplade ut 15.10 så var jag helt slut. Vilken tur att jag möttes av hela fina familjen på vägen hem. ❤ ❤ ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.