å denna stress

Jag älskar mitt liv. Jag är så jvla NÖJD med hur allt är. Så det jag skriver nu ska inte ses som ett gnäll eller ett missnöje.

Så nu när vi fastställt det vill jag säga att jag önskar att vi hade en mormor eller morfar eller kompis eller någon annan närstående person som bodde väldigt nära och som gärna såg efter våra barn ett par timmar varje helg. Någon som kunde ta in barnen i sitt hem och ge dem all sin uppmärksamhet. För jag tycker att det är jobbigt att Vi Aldrig Hinner Någonting. K är skitduktig när hon är hemma med barnen, hon skapar projekt för sig själv och när barnen sover på förmiddagen så passar hon på att boka av ett sånt om dagen eller åtminstone ett par i veckan. Men de där projekten man behöver vara två om – de hinns inte med. Fast igår åkte jag iväg med tomma kartonger som ockuperat vår källare till återvinningsstationen. Men vi skulle behöva göra några stora rensningsaktioner där hemma och för det behöver vi vara två. Vi skulle behöva hjälpas åt med gardinuppsättningar och lite annat småplock. Jag ska erkänna, jag är inte alls duktig att sätta igång med projekt när barnen är vakna. Jag tillbringar så få timmar med de små älsklingarna att jag inte kan tänka mig gå undan för att sortera bort sommarkläder eller plantera om blommor eller scanna in alla cd-skivor till hårddisken. Och när barnen har somnat ska vi hinna få i oss middag och sen – somnar jag! Jag orkar inte.

Så kan inte Mary Poppins flytta in i grannhuset hos oss?

Och som en tanke, min mamma ringde igår och berättade att hon på allvar funderar på att köpa en liten övernattningslägenhet i Stockholm. Fast det ser jag inte som lösningen på ovan nämnda problem. Det är vår relation lite för komplicerad för…  och jag vet inte heller om hennes planer går att realisera. Vi får se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.