Natthelveten

Jag vill berätta om hur det är nuförtiden. Tidigare har nätterna sett ut så här:

19.00 Tintin somnar.
23.00 Tintin börjar bli orolig, vaknar oftast. Somnar om i ca 45 minuter.
23.45 Tintin börjar bli orolig, vaknar oftast. Somnar om i ca 45 minuter.
00.30 Tintin börjar bli orolig, vaknar. Får välling. Somnar om i 45 minuter.
01.15 Tintin börjar bli orolig, vaknar. Flyttas över till mammornas säng. Somnar om sover mellan 45 minuter till 1,5 timmar. Detta fortgår till ca 04.00 då hon oftas sover djupt fram till kl 06 då mammornas väckarklocka ringer.

NU:
19.00 Tintin somnar
21.00 Tintin börjar bli orolig, vaknar. Mammorna försöker lugna, söva om i hennes säng. 21.30 flyttar vi en gallskrikande ungen in i mammornas säng. Ungen snurrar, gnäller, sparkas, gråter, gnäller, sparkas, snurrar hela jävla natten. Jag blir galen.

I går kväll, efter en vecka med extremdålig sömn kände jag att jag höll på att bli vansinnig när hon nockade mig för tredje gången med sitt lilla huvud mot min näsa. Hon ligger inte still en sekund. Hon roterar fritt i sängen! Jag kände att jag höll på att göra mig olycklig på det lilla barnen och min kloka fina fru kände det också.  Så hon tog lilla Tintin på armen och gick ner till smala sängen i källaren. Och ungen sov. Inte jättebra – såklart eftersom hon inte vet hur man gör det – men bättre än på många många nätter.

Nej, vi tror inte att vi kommit på den magiska lösningen på sömnproblemet, ofta funkar de oortodoxa lösningarna bra en natt. Vi har ju provat det mesta.
Klassisk musik på låg volym – sov som en gris (en natt)
Sovit på madrass på golvet – sov gott (en natt)
Sovit på en 150 cm lång soffa med en trött/medvetslös mamma – sov gott (en natt)

Men vet ni, vi har det förjävla tufft. T o m svärmor såg hur illa ställt det var med mammorna så hon erbjöd sig att ta en unge en natt någon helg. Kanske kan vi låta min mamma ta den andra ungen samma helg? Vi får pyssla lite och se om det funkar.

Men jag glömde ju berätta hur min natt fortlöpte. Från 23.30 sov jag fram till 06.00 förutom ett litet avbrott på två minuter då Gladys ropade från barnrummet och ville bli hämtad. Sen sov vi rygg mot rygg i stora mammasängen. Idag har jag normal hjärtrytm. Idag börjar jag inte gråta när någon frågar hur jag mår. Älskade K, jag har sagt det till dig men du räddar mitt liv. Om och om och om igen. Du är min skatt, min juvel, mitt allt. Och på lördag ska vi (om barnvakterna, barnen och vi håller oss friska) gå ut och fira vår 5-årsdag. ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Annonser

1 thought on “Natthelveten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.