Lördag kväll

och jag och K har haft barnvakt hela dagen! Vi har varit på ljusstöparkurs i skärgården och jag känner mig glad, trött och tacksam. Så himla skönt med egen tid. Egen skapande tid i sällskap med min fina fru. Vi har så få stunder tillsammans som handlar om något annat än barn, logistik och vardag. Men idag, kaffe och umgänge. Sällskap och skapande.

Nu har K fallit ner i bingen för att inte återuppstå förrän tidigast i morgon medan jag tar nattjouren. Barnen är slemmiga och har inte återfått sin sömnförmåga. Tintin sover oftast i min säng, på mig. Kanske behöver hon tanka närhet, kanske är det bara en ovana men jag orkar inte ta tag i det just nu. I mitt uttröttande tillstånd råder minsta motståndets lag.

Någon frågade vilken hobby jag ägnar mig åt istället för att sova?  Jag syr. Jag skär isär tygstycken för att sedan sy ihop dem igen – i form av lapptäcken. Det är underbart, kreativt och en vila för själ och hjärna. Handens rörelse, tygens mjukhet och sen alla vackra färger. Det är verkligen vila för själen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.