Obstinat

K säger att jag reagerar i protest. Att jag kanske inte är så genuin i min önskan utan att det jag uttrycker är en reaktion. Jag tror att hon nog har en poäng där. Men hur kommer jag fram till pudelns kärna? Vad är min genuina dröm, min längtan, vad är viktigt och vad vill jag? Och hur förhåller jag mig till hennes och andras längtan och drömmar?
Det här mina vänner är inte lätta frågor. Det är frågor för själen, hjärtat.

Det är så mycket lättare att veta vad jag INTE vill och vad jag INTE längtar efter.

Kämpar du med dina drömmar? Vet du vart du vill och längtar? Har du precis det du längtar efter och behöver? Vet du vad du behöver och längtar efter? Emotionellt? Karriärsmässigt? Boendemässigt? Överhuvudtaget?

Annonser

2 thoughts on “Obstinat

  1. Där är vi nu. Vi har det bra, har det som vi ville ha det för några år sedan. Men nu vet vi inte om vi vill fortsätta ha det så, eller om vi vill ha något annat. Och vad ska i så fall ändras? Fler barn? Nya jobb? Hus på landet?
    Men är det bara förändring i sig vi vill ha, och i så fall varför, vi har det ju bra? Inte lätt. Kanske räcker det med att fantisera fram ett alternativt liv bara för att veta att möjligheten finns, så att det aktuella alternativet känns mer valt än slumpmässigt.

    • Precis så! Kanske mänskligheten har en inneboende kraft till förändring, att vilja ha mer. Att vilja ha något annat. Att vilja ha förändring för förändringens skull. När vi kämpar för att bli föräldrar är det vårt fokus. Sen – vad kan vi då kämpa för. Tack för att du delar med dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.