Tidsbrister och frusaknad

Vi brukar lämna på dagis tillsammans. Åtminstone brukar vi klä barnen tillsammans och sätta dem i vagnen. Sen svänger en av oss in på förskolan medan den andre fortsätter rakt fram till t-bana eller jobb. Hämtningarna delar vi upp, K hämtar måndagar och onsdagar – jag tisdagar och torsdagar. Fredagar brukar K hämta medan jag springer och kompletteringshandlar vid behov.

Kvällarna blir också väldigt uppdelade. Måndagar drar K iväg såfort barnen somnat och kör ett långpass på sitt gym. Hon kommer hem ungefär när det är läggdags för oss vuxna. Tisdagar är vår plockdag, då städerskan kommer varannan onsdag. Det tar nästan hela kvällen att plocka undan på ett sätt som gör det lättstädat. Ungefär var tredje vecka har jag möte med bostadsrättsföreningens styrelse på tisdagen. Då kommer jag hem strax före midnatt. Onsdagar tränar K. Torsdagar hämtar jag barnen och är ensam med dem hela kvällen. K slutar jobbet först kl 20.

Fredagkvällar är vår gemensamma tid. Den är otroligt traditionsbunden. Vi låter barnen äta mat själva, vi sitter vid bordet förstås och gör dem sällskap. Sen gör vi en ordentlig och supermysig nattning tillsammans alla fyra. Men när ungarna sover – då tänder vi brasan. Korkar upp en flaska vin och förflyttar oss, god mat och babymonitorn en trappa upp. Vi kollar kanske en film, kanske någon avsnitt av en serie vi spelat in. Sen vid 21-tiden brukar vi glida ur soffan och ramla ner i sängen för vidare sömn.

Lördag förmiddagar åker K och tränar igen. Hon kommer hem vid 12, dvs halva dagen har nästan gått. Ofta bokar vi möten med någon i parken på eftermiddagen eller också åker vi till barnens kusiner och hänger. Söndagar brukar vara fyllda av såväl måsten som rekreation. Då måste allt förberedas till veckan som kommer. Inköp göras, middagar planeras och förberedas. En väldans massa tvätt måste tvättas, hängas och torkas.

Det finns mycket vi inte hinner. Handla i affärer tillexempel. Vi handlar nästan alla kläder till barnen på nätet numera. Maten köper vi via Mathem. Systembolaget besöker vi max en gång i månaden.

Det är inte så roligt att ha det så här. Det finns väldigt lite luft i systemet för oss som par. Vi har väldigt lite tid tillsammans jag och min fina K. Jag antar att det är en bra sak att längta efter sin fru. Men samtidigt. Det är trist.

Annonser

2 thoughts on “Tidsbrister och frusaknad

  1. Vi har också skalat bort massor och försökt förenkla vår vardag genom städhjälp, mathem, varannan hämtning/lämning, arbetstidsförkortning mm. Ändå har vi inga direkta luckor utan dygnen fylls precis till bredden. Inte lätt att hitta mer tid då. Jag o min fru brukar prata eller chatta en hel del dagtid, då avklarar vi saker om jobbet, barnen o annan praktisk planering, så att vi åtminstone behöver lägga tid på det när vi ses IRL. 🙂

  2. Efter att ha levt ensamstående-mamma-livet, så uppskattar jag att ha hela det där vardags-pussel-livet att dela med någon.

    Nu är vi ju fortfarande nykära, och det hjälper så klart till. Men ändå. Ni tillsammans roddar och fixar. Ni ger varandra utrymme att träna och göra andra aktiviteter själva, men ni träffas sen, ni sover tillsammans. Även om sexlivet kanske inte är sprudlande just nu så hoppas jag att ni hinner pussas, hålla en hand eller något annat. Jag tror att man får se det så, istället för att längta allt för mycket efter något som är rätt så avlägset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.