Vår härliga helg – eller vad kan nu mer hända?

Vi hade stora planer för den här helgen. Ungarna skulle lånas ut till mormor respektive bästa barnvakterna och mammorna skulle bära, stuva, packa, rensa och städa. Planen var att åka iväg med ungarna tidigt lördag morgon, slita hårt på lördagen för att sedan belöna oss med finrestaurangbesök och sen en djup och härlig sömn med en påföljande sovmorgon.

Nähä. Som ni förstår blev det inte så. För i onsdags kväll kunde inte Tintin komma till ro. Hon kastade sig av och an i sängen och vid 22-tiden tog jag upp henne för att sniffa i blöjan. Då kunde jag konstatera att hon var sjuk, ungen ångade. 39,6 i feber. Så torsdag och fredag satt hon mest i mitt knä och gnällde. Hon åt inte, drack en massa vatten, ynkade och sa att hon hade ont överallt mer eller mindre. Fredag var även Gladys hemma för förskolan hade planeringsdag. Fredagkvällar som brukar vara de bästa på hela veckan, mammorna kollar Masterchef och dricker ett glas vin, blev ett evigt vankande med febersjuk liten älskling. Och natten var bedrövligt tuff för alla. Lördag morgon kunde Gladys iallafall åka iväg till mormor.

Tintins feber har fortsatt hela helgen, hon har inte ätit på hela tiden och sömnen har varit bedrövligt. Hon har förlorat en hel del i vikt (tur att vi har knubbiga ungar) och ser lite hålögd ut. Vi har hela tiden varit i kontakt med Vårdguiden och fått bra råd.

Söndag morse kl 9 skjutsade K mig och Tintin till min mammas lilla övernattningslägenhet. Där ska Regnbågsfamiljen bo under några dagar medan vårt stylade hem visas upp för hugade spekulanter. K åkte tillbaka och försökte städa av det värsta. Fem minuter innan visningen började fick jag ett sms ”nu sitter jag i bilen”. PUH!

Tintins feber hade sjunkit en hel del på söndagen. Och hon blev så himla glad när Gladys kom hem. Hon ville pussa och krama henne, men Gladys var väldigt reserverad och ville inte bli pussad, vare sig av syster eller föräldrar. Dessutom var hon skeptisk till mommas lägenhet. Var var alla leksaker? Och hennes säng? Och nalle? Inte nog med att man blir bortlämnad, dessutom får man inte komma hem när man ska komma hem. Typiskt. Hon var tyst och avvisande under en timme ungefär, sen började hon prata. Och kramas. Oj, vad hon kramades. Vi fyllde på henne så mycket vi bara kunde, vi pratade om att hon sovit hos mormor men inatt skulle hon sova hos mamma. Och att vi var så glada att hon var hemma igen. Förutom alla pussar och kramar hon fick busade vi med henne och läste en massa bra sagor som hon fick välja. Älskade stora unge. Första natten hemifrån! Det hade gått jättebra, hon hade t o m visat egen vilja, protesterat och tagit konflikt med mormor. Bra där!

K vabbar idag och omvisning av huset sker ikväll. Men i morgon – då flyttar hela familjen hem. Då ska ordningen återställas och allt ska tillbaka till vårt vanliga liv igen. Som jag längtar! Jag längtar efter vardagen, familjen, rutinen och tryggheten. Jag älskar mitt liv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.