Gräsänka

Fattar inte begreppet. Vadå gräsänka?

K är på skolresa till Island. Jag avundas henne, de har ett kalasfint program och hon som är geografilärare får en dröm uppfylld. Jag är så glad för hennes skull. 

Jag och barnen har det bra här hemma. Dessvärre är ungarna sjuka så jag har vabbat två dagar med megagnälliga barn. Nu verkar det *peppar peppar * vara så att det har vänt. Febern har släppt sitt grepp om Tintin och Gladys har börjat äta igen. Det blir inte bättre av att de saknar sin mamma K. Gladys gick och letade i morse. Ropade ner i källaren (där K och Tintin brukar sova vissa stökiga nätter)  mamma K! mamma K!. Båda barnen reagerar på att hon är borta. De är väldigt noga med att ha koll på mig. Mina föräldrar är här och stökar till och lägger sig i hjälper till och ungarna markerar att mamma ska mata/borsta tänderna/lyfta ner från stolen. Och Tintin den välsignade stökungen tar nu två timmar på sig att somna. En tydlig reaktion tror jag. Hon vill hålla koll. 

Min respekt för singelmammor har ökat ännu mer efter två dygn på egen hand. Jag ligger konstant efter med tvätt, plock, sömn. I söndags natt fick jag tre timmars sömn pga ledsen Tintin och hostig Gladys och då får jag inte sova ifatt det under dagen – för det finns liksom ingen stand in. Jag och bara jag finns. 

Jag vet att det här tillståndet är tillfälligt och jag längtar verkligen till fredag då min älskade K kommer hem igen. Äntligen. 

Jo just ja. Vårt vackra radhus är sålt. Så nu är jag Hemnet-knarkare. Gud så mycket fula hus det finns. Och gud så mycket fina hus det finns. Nu ska vi bara hitta vårt fina hus. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.