Jämnställd familj?

Det var självklart redan från början att vi ville vara aktiva föräldrar. Båda ville vara hemma med barnen första åren och båda vill vabba, hämta och lämna på dagis och ha ett föräldraansvar. Så här har vi delat upp vår vardag – just nu.

Vi har delat upp veckan. K hämtar barnen måndag och onsdag, jag tisdag och torsdag. Fredagar delar vi på. Då ingår att laga middag och sen lägga barnen. Rent teoretiskt har vi också ett VAB-ansvar för den dagen då ska vi hämtar barnen men i praktiken så kollar vi vem som har lättast att vara hemma. Den som inte är hemma måste ändå sluta tidigare för att plocka upp unge nr 2 på förskolan.

Vi delar också på en del uppgifter hemma, jag sköter tvätt för hela familjen. K ansvarar för städningen. Vi försöker dela på ansvaret för matinköp. Jag fixar oftast kläd- och apoteksinköp, men det beror bara på att jag jobbar inne i stan och K inte lämnar sin skola dagtid.

Vi är nog ganska jämnställda ur ett perspektiv. Vi tar åtminstone lika mycket föräldraansvar tycker jag. Sen tror jag att jag plockar mer hemma men konstigt nog tycker nog K detsamma. Jag tycker dessutom att hon är ganska slarvig. Irriterande nog tycker K att jag är slarvig. Märkligt. 😉

Vi har ju alltid turats om med nattvak. Vi sover kanske tre nätter i veckan tillsammans i dubbelsängen. Sen delar vi på nätterna, dvs att en får sova ostört i källaren. Vi blir ju fortfarande störda om nätterna – även om det blivit så oändligt mycket bättre. Vår älskade lilla Tintin har börjat sova riktigt gott om nätterna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.