Nöjd

Vi är panka just nu. Dels har vi haft halva inkomster i sommar då vi tagit föräldraledigt under nästan två månader, men sen har vi också haft stora oväntade kostnader, bl a för bilen som havererade. Vi har ju också varit hemma extra med ungarna nu i augusti/september eftersom förskolan fungerat så erbarmligt dåligt.

Vi har verkligen dragit in på kostnaderna, men också sett över möjligheterna till fler intäkter. En sak jag ordnade, var att skicka iväg alla urvuxna barnkläder i storlek 44-86 på en klädbytesdag. Ytterkläder och skor gick till flyktingförläggningen i närheten, men alla andra kläder lämnades in. Och jag fick nästan 2 000 kronor för allt! Trots att varje klädesplagg bara kostade mellan 5-40 kronor. Så nöjd!

Det var lösningen på det akuta klädbehovet ungarna hade. I helgen åkte vi in till närmaste köpcenter och skulle köpa vinteroveraller, gummistövlar, regnkläder och vantar. Till vår lycka var det en kampanj på just de overaller vi redan innan valt, och fick därför bägge overallerna till halva priset. Pengarna för alla kläder har räckt till allt ungarna behövde – och lite till. Så skönt att slippa belasta mastercardkortet ännu mer. Nu kanske vi kan beta av korträkningen innan jul åtminstone.

Nu har vi gjort storkok i helgen. Lasagne, kikärtscurry, kycklinglåda. Lunchlåda till mammorna och förberedda middagar till stressiga vardagskvällar. Så nöjd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.