Ledig måndagkväll – not

Ja, hann precis hem från jobbet för att hinna säga godnatt till barnen. Låg för all del i soffan en kvart och kollade när de lekte med tågbanan med K, det var härligt och fint men jag var så trött. Och sen när barnen gick upp för att sova, åkte jag iväg till förskolan för att a) kolla jourutfallet för föräldrarna b) lämna utdrag ur belastningsregistret c) kolla städinventarier – har vi skurmedel så det räcker? Sen iväg till styrelsemötet. Det kostar på att ha sina barn på föräldrakooperativ. Vi har städning ca var 3 vecka, jourarbete dagtid ca 3 dagar per termin och så detta styrelsearbete. Jag lägger ca 10 timmar i månaden på styrelsearbetet, jag la minst det dubbla under våren när vi hade problem i personalgruppen.
Så det är rena semester egentligen – eller?
Det är verkligen galet.
Jag jobbar ca 45 timmar i veckan. Jag reser ca 2,5 timmar varje dag till och från jobbet och så det här med föräldrakooperativet, vilket slit! Men jag gör det 10000 gånger hellre än sitter i någon bostadsrättförenings styrelse som jag gjorde i vårt förra boende. Herregud så mycket tid jag la på den. Minst 5 timmars styrelsemöte varannan vecka, dessutom en förfärlig massa tid i administrativt arbete under veckorna. Det var nog det värsta jag gjort i min ideella karriär. Tack och lov att det är över.

Det bästa med att sitta i föräldrakooperativets styrelse är att jag kan påverka mina barns förskoletid. Jag kan välja vilken pedagog vi anställer, vilken mat vi servera och en massa andra bra saker. Otroligt priviligerad.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.