Låg

Känner mig låg och orkeslös. En kombination av mycket jobb, mycket dåliga samveten, den förbannade vintern som är på väg och en annalkande förkylning. Trött har jag varit en längre tid, men nu känner jag mig också låg. Lika låg som solen en sen oktobereftermiddag.

Känns som om måste-listan bara blir längre och längre. K och jag funderar på om hon ska gå ner i deltid. Helst skulle vi kanske jobba deltid båda två, men om jag nu byter arbete finns inte den möjligheten som chef. Vi har båda väldigt flexibla arbetsgivare, min flexram är mellan 6-22 så jag kan ju förskjuta arbetet nästan som jag vill. Men jag vill ju hinna hem och vila, pussa mina barn, prata med min fru också.

Funderar på om vi ska köpa en bil till. Kanske kan jag komma iväg så jag är på jobbet vid 6 då. Så får jag lite gjort innan resten av kollegorna kommer – fast de flesta börjar faktiskt kl 6-6.30 hos mig. Jag jobbar hemifrån några dagar i månaden, då slipper jag restiden – en besparing på 2,5 timmar om dagen. Äh, antagligen dumt att ha två bilar. Men jag tror jag skulle kunna tjäna ca 8 timmar i veckan på att åka utanför kötiderna. Men förlora en hel del pengar förstås.

Alternativet är att fortsätta som jag gör, dvs arbeta hemifrån på kvällarna. Suck.

Jag tror inte deltidsarbete skulle vara lösningen. Min erfarenhet är att man får behålla lika mycket jobb men får färre timmar att göra det på. Och betydligt lägre lön, och pension.

Och sen är frågan – vad ska man lägga sin lediga tid på? Resor? Rensa rabatter? Golf? Umgänge? Shopping? Soffliggning? Vad behöver jag för att må bra?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.