Droppen..

Det har varit hektiskt att driva föräldrakooperativ. Förra våren tillträdde jag i styrelsen och det var minst sagt fullt upp. Budget som inte gick ihop, vår barnlediga förskolelärare valde att säga upp sig och vår vikarie ville inte stanna kvar (hennes son är ett av barnen i barngruppen, och det blir inte bra vare sig för barn eller mamman). Sen var vi tvungna att säga upp en medarbetare som inte skötte sitt jobb, förhandla med facket och stöka. Sen var det jättemånga familjer som valde att flytta småsyskonet från vår förskola när deras större barn började förskoleklass. Vi tappade 8 barn på ett bräde. Så jag har verkligen slitit som ett djur. Detta FÖRUTOM vår ordinarie städplikt, jourplikt och allt annat som ska fixas. Jo just jag, eftersom vi är flera familjer färre än förra terminen har vi inte längre någon som sköter städschema mm, det hamnade visst också på mig.

Nåja, nu är det ganska lugnt. Vi har en fungerande personalstyrka igen, men saknar några barn så vi kan inte anställa förskolelärare just nu. Men det är hela tiden något nytt. Personal som kommer in på utbildningar, personal som hoppar av utbildningar och vikarier som därför måste sägas upp. Saker som går sönder och olika sorters tillsyn som måste fixas, ordnas, arrangeras. I morse när jag skulle lämna Gladys och Tintin möttes jag av tf förskolechef som berättade att kommunen hade kommit för att besiktiga vår ventilationsanläggning. Den var tydligen kaputt och måste ersättas. Men pga nya krav måste vi bygga in halva anläggningen i vår väldigt trånga hall, vilket gör att sex platser för små barn att hänga stövlar, kläder och ombyten försvinner. SEX PLATSER! Vi har inte någon annan plats att ha sånt på? Vi har liksom bara tre rum i hela huset och hallen är redan en trång sektor.

Jag blir galen. Jag känner hur jag faktiskt snart får frispel. Det innebär att någon (antagligen jag) måste ringa kommunen, kräva att någon återigen kommer ut till förskolan, förklara omöjligheten att ta upp vårt hallutrymme, kräva att de hittar en annan lösning.

Jag älskar vårt föräldrakooperativ, och efter att ha provat vår skitkommuns värdelösa iegenregi-lösning så finns det inget alternativ. Men fan. Jag vill jobba, komma hem, äta mat, lägga barn, slöa i soffan med min fru, läsa en bok, sy en stund och sen somna sött. Jag ägnar varenda jävla vaken stund åt antingen jobbet eller föräldrakooperativet. Jag tror att droppen väldigt snart är överrunnen.

Annonser

1 thought on “Droppen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.