utmattning

ja, det är ju det det är. Den här tröttheten från helvetet. Den här överkänsligheten mot ljud och andras känslor. Håll era känslor och stormar för er själva  för jag orkar inte med er just nu.

I går skulle jag och K på middag på lokal och konsert (KORS I TAKET VI HADE BARNVAKT!) och det var härligt och mysigt och precis när vi tagit in efterrätten så ringde det i vårt sällskaps mobiltelefon. Kaos och problem med mellanbarnet som inte längre ville sova i skogen med sina scoutkompisar. Scoutledaren ville förvissa sig om att barnet kunde hämtas. Föräldrarna var inte körbara (druckit två glas vin var) och fick ångest för att A) de inte var körbara, B) inte hade förutsett att detta kunde hända, C) att de inte ville missa konserten som var once in a lifetime. Och medan de håller på att roddar allt detta panikslagna så slår det mig att jag orkar inte med sånt.. jag är för känslig. Mitt filter är trasigt och jag påverkas så himla hårt. (Plus att jag blir rätt arg för pissiga prioriteringar. Hade mitt barn sovit borta i skogen hade jag nogsamt sett till att jag hade en back-up-plan).

Samma sak med vänner som ligger i skilsmässa, jag kan inte. Jag kan inte gå in det. Mäktar inte med det. Jag har fullt upp  med att orka äta middag med min familj, för de slamrar så fruktansvärt med sina bestick. Undrar om de tar illa upp om jag använder hörselkåpor?

Orkar gå i skogen men hinner inte. Orkar lägga pussel. Orkar klappa trött hund/katt/kanin men har ingen sån att tillgå. Orkar sitta stilla och prata med K om viktiga saker i världen. Orkar sitta stilla och prata med Tintin om världens allra bästa Lego Friends och Glimmisar som lyser. Orkar prata med Gladys om hennes planer att bli världens snabbaste fotbollsmålvakt. Orkar ligga i botten på en kramhög och bara vara jag. Men mer än så orkar jag inte just nu.

 

 

Annonser

3 thoughts on “utmattning

  1. Är i samma sits. Tre små under 4.5 år två som är två år och jag använder öronproppar. Sådana som man har på konserter. De tar bort de värsta ljuden. Samtidigt så hör jag var barnen säger. Winwin. Finns på apotek för 34kr 👍👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.