När förändrades det för mig?

Lotta Lotass uttalande att hon inte såg så bra ut och därför inte var så intressant för Jean Claude Arnault att ofreda har väckt uppmärksamhet. Att en kvinna så krasst förklarar varför en man lämnar henne ifred är inte vanligt.

Men det väckte en känsla i mig. Så var det för mig när jag träffade min första flickvän när jag var ca 27 år. När jag blev homosexuell och inte längre var ett objekt för den manliga populationen. Så lättad jag blev! Jag minns att jag faktiskt tänkte tanken att jag började gilla män mer efter jag blivit lesbisk för då a) behövde jag inte ligga med dem längre b) så slutade de bete sig som idioter eftersom jag inte längre var ett objekt.

Jag flög under radarn. Nä, jag var inte den mest attraktiva kvinnan på jorden, det låg inte horder av kåtbockar som ville klä av mig och smutsa ner mig medan jag var straight. Men jag var ett objekt, jag var knullbar och jag fick veta det i varje situation där det fanns en man.

Vid ett tillfälle, när jag precis träffat min flickvän, behövde jag söka flyttledigt hos min dåvarande chef Bengt. Bengt var en vanlig man, med fru och två tonårsdöttrar. Jag förklarade att jag ville vara ledig en dag för att flytta ihop med min tjej. Bengtidioten fick något solkigt i ögonen, vrålstirrar på mina bröst och förklarade att det var så synd på rara ärtor att jag hade gått över till andra sidan. Och jag mitt dumma nöt (eller unga kvinna kanske jag ska säga)  får inte mål i mun utan skämtar bort det hela. Jävla arsel. Gå hem till dina tonåringar och ge dem verktyg för att klara sig i livet. Även de ska väl begära flyttledigt någon gång.

K och jag satt här vid köksbordet och funderade på vilka verktyg vi ger våra barn? Hur stärker vi dem så att de inte behöver skämta bort äckliga skämt och fåniga kommentarer? Hur stärker vi våra barn så de vågar säga nej? Våga säga ifrån?

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.