Låta udda vara jämnt

K och jag satt under nyårsaftonen och pratade om Allvarliga ting. Om kärlek, lust och längtan. Samma gamla favoritteman ❤

Vi konstaterar att vi under vårt snart 8-åriga äktenskap och drygt 9-åriga relation haft ett varannanårselände. 2011 var ett riktigt bottennapp, med missfall, depressioner, död hund, brinnande bil och en nästanskilsmässa som lök på laxen. 2010 var toppen, med bröllop, resor och lycka. 2012 – goes without saying – vilket toppenår! Flickorna kom till oss med så stor lycka (och sömnbrist). 2015 var året när vi försökte skola in barnen på Förskolan från Helvetet – där Gladys fick så svåra sår i rumpan att de inte hann läka över helgerna. Blir fortfarande så himla ledsen när jag tänker på den erfarenheten.

Med alla dessa exempel räknar med att 2018 blir ett betydligt bättre år än 2017. Eller hur!?

Jag fyller 50 under året. Det har bekymrat mig rätt länge nu, mest för att jag faktiskt inte vet hur och om jag vill fira det. Vi reser iväg på en långresa i februari, med ursäkten att jag fyller jämnt (fast inte under resan) och därmed känns också själva firandet överstökat. Fast ändå inte. Släkten och svärmor frågar med jämna mellanrum när vi ska fira mig… och det kryper av obehag. Jag vill inte ha ett släktkalas – eller om jag ska ha ett släktkalas vill jag ha ett kort sådant, en lunch eller liknande.

Och här vill jag bara skrika!!! Jag vill inte!!! Och jag känner inte heller att jag kommer undan!  Gud att det ska vara så svårt!

Kanske ett kalas för vännerna? Men med barn? Alltså ett sorts mingel där även barnen är välkomna? Det skulle gå an..  Ja det skulle till och med vara kul! Ja, så får det nog bli.

Annonser

4 thoughts on “Låta udda vara jämnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.