Om Regnbågsmamman

Jag är en ovanligt vanlig kvinna som är var ofrivilligt barnlös.  Efter att ha genomlidit år av försök till barn, med heminseminationer och IVF, fick jag till slut ge upp. Efter att ha förlorat allt – tro, hopp och kärlek, dök K upp i mitt liv, och ganska snart frågade hon om jag ville ha barn med henne. Vi försökte få barn, trots att det nästan var outhärdligt att ge sig in i det hela igen. Men samtidigt var det helt nödvändigt.

Vi gjorde fem inseminationer och fyra IVF-behandlingar. En graviditet (december 2009) som ledde till missfall (februari 2010). Den 14 december 2010 testade vi plus igen, men konstaterade i januari 2011 att graviditeten avstannat – igen. Missfall konstaterat.

Den sista landstingsfinansierade behandlingen avslutades i maj 2011.
Juli 2011 kunde vi konstatera att vårt äktenskap inte klarat av de hårda prövningar vi utsatts för.  Min fru gick sönder och lämnade mig.

*********************************************************************************************

Efter en kort tids separation fann vi kärleken och varandra igen och lever nu tillsammans med fokus på Här och Nu. Och vi är lyckliga. Här och Nu.
Vår familj utökats med två mirakel. I maj 2012 föddes tvillingflickorna Tintin och Gladys efter ett självfinansierat allra allra sista IVF-försök. Snacka om utdelning!

*********************************************************************************************

Happily ever after? No. Efter 10 år tillsammans varav 8 som gifta så är vi nu skilt oss. Vi bor i två lägenheter ca 200 meter från varandra. Barnen bor hos oss mig varannan vecka. Jag håller på att hitta mig själv och mitt nya liv. Det är ömsom ljust i horisonten, ömsom nattsvart.

Det här är mitt andningshål. Det som står i min blogg är inte alldeles sant och inte heller alldeles osant. Den är som den är.

2 tankar på “Om Regnbågsmamman

  1. Hej,
    Jag har följt dig/er många år nu, har själv en dotter född maj 2012. Dock läser jag oftast bloggar när jag ligger i sängen på kvällen och är då dålig att kommentera. Finns det möjlighet att få lösenordet till se låsta inlägget, vill gärna följa med på din resa även om jag anar den är jobbig nu.

    Hälsningar Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.