Nytt besök på förlossningen

Idag var vi på Danderyds sjukhus och besökte deras förlossningsavdelning. Det var tillsammans med Regnbågsföräldragruppen och det var riktigt trevligt. Nu börjar magarna bli stora och alla vaggade i gåstakt mellan huvudentrén där vi träffades till entrén på förlossningen.

Danderyd är vårt andrahandsval. Dels ligger det på fel sida stan, dels är Södersjukhuset specialiserade på tvillingar. Men om tvillingarna stannar kvar i magen till vecka 37+någonting kan vi tänka oss att föda på DS – eftersom deras patienthotell verkar så himla mysigt. Om barnen kommer före v 37 får vi inte ligga på patienthotellet ändå så då faller hela idén om att förlösas på norra sidan stan.

Jag tyckte ju att det var jobbigt att gå in på operationssalen när vi var på Södersjukhuset. Men den här gången kändes det helt ok – som en möjlighet till att snabbt få hjälp – istället för att tappa kontrollen och något otäckt kan hända. Blir det ett akut kejsarsnitt så finns hjälpen på en armlängds håll, både på DS och SÖS. Och vi längtar till förlossningen, måtte det vara en 9-10 veckor kvar ändå!

1 tanke på “Nytt besök på förlossningen

  1. Vi kann absolut rekommendera Danderud. Hade en fantastisk förlossning där, med supersnälla barnmorskor och undersköterskor.
    Vi kände oss lite ensamma på patienthotellet, men det kaske berodde på att jag hade barn sen förre och dom låt oss ”vara i fred”…
    Jag är säker på att med 2 barn, kommer ni få jätte mycket hjälp.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.