Årets pride

Eftersom vi inte har möjlighet att delta i själva festivalen i år, så har vi hängt på lite andra aktiviteter. Högalids församlings öppna förskola torsdag-fredag. Wow, vilken grej! Supertrevlig pedagog, fantastiskt fika! och åtminstone på fredagen så var det massor av jämstora barn med våra, mycket lek (barnen) och trevliga samtal (föräldrar). Men en sak jag reagerar över är att det ibland, på vissa öppna förskolor blir gängbildning bland föräldrar, nästan lite skolgårdsmentalitet. Märkliga blickar och knappt en hälsning när man kliver in i lokalen. På det här stället så var pedagogen så himla snabb att välkomna oss så vi kände oss aldrig utanför, men om man kommer ensam är det ju superviktig att bli insläppt i gruppen. Varför är det så här?

Ungarna hade jätteroligt i allafall, mammorna träffade gamla och nya bekanta och fikade sig mätta. Sen rullade vi alla ner på RFSLs picknick i Rosenlundsparken. Också supertrevligt. Vi hängde med kompisar, käkade italiensk glass (föräldrar) och sand (barnen) samt bara njöt av det vackra vädret.

Idag är det parad. Vi väljer att hänga med kusinerna istället. Barnen är för små för paraden, det är dessutom för varmt. Vi går ett annat år istället.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.